9 korisnih ideja da se brine o svojim zubima

U našem usta živjeti brojne klica od 20.000, kao na dnevnoj bazi da prođe bez cepillemos zube preseliti mnogo novih mikroorganizme, sve je spremno da napravim svoj. Program baj-baj-ho-ho “u vezi zuba” da budem siguran tačno kako sam potreban da se održati veliki zubni zdravlje. Ispod su 9 praktične preporuke su potrebne da vidim zubara unaprijed.

Obroka plan je više od vitalne važnosti u odnosu na Veš izbjeći karijes

da se spreči zubni karijes

Ining skladu sa specijalista u restavracionnoй zubni briga nakon Džemala, kraljeva klinički institucija Univerziteta u Londonu, gdje moć kao zemlja je važnija nego pranje zube u izbegavanja caries. “Ta slika je sjajno, što je veoma važno, i osigurava od gnoj, ali aspekt dijeti je tehniku”, rekao je. To nije bila cetkica za zube kao par puta na dan na šminku: to će svakako ne mogu obrnuti završiti loše dijete režim hranu izbor. “U vezi sa karijesom, zubni šupljinu, i također rupe u zube trikova snagu i zdravlje direktnih izloženost šećera,” on je naveo. Kada jedeš kao bitne kao što jedeš, ako ste obuzeti, ili pijan za vrijeme, usta je zapravo “stanje”, kao zube bez rizika. Međutim nakon što pojede sve ovo završi, kiselo, razvija okruženje u kojem zube početi da liquify. “Usta preuzima oko 40 minuta da se vrati u tvoj bez rizika nivo nivo kiselosti,” kaže Dr. Kris Van Tulleken.

Mnogo više da te pratim u između sati, duže periode nivo kiselosti će ostati u usta. Vitalni sugestije za brigu o zube, da se držite podalje od koristi između obroka kao odvesti u slatkih hrane nakon večere. Načina da “jesti pa” između sati, a ako ne da dočekam da ne može da te napadne, između suđe, Van Tulleken je savetovao da ubacite “to piti alkohol, voda, požuйte žvake bez šećera totalno, kao ni konzumiranja malo sira”, da pomogne zube, da je na sigurnom stepen stepen nivo kiselosti. Šećer, odličan izazivač za zube urednost direktnih izloženost šećer je važno da dodatne propadanja. Van Tulleken sastoji od zabrinutost hrane, očigledno, incocentes još uvek, ono što je stvarno skrivenih šećera, kao što voćni sok, zrnca kao neki direktor crockery. “Tamo je skriveno šećer u hrane mora da nikada, nikada, svakako, očekujemo”, – kaže da je istraživač. Bolje je da jede Orange od konzumira alkohol sok od narandže u flaše. Mleko dodatnu hranu to može pružiti, posebno u djetinjstvu: iako kalcijum materijal čini to savjetovao za tjesteninu, dalje se sastoji od šećera.

Razliku između kul usta i usta, smrdljivu dah

Razlika između uredan usta

Ona mosts vjerovatno do rijeke protočnaя vode i također čašu, kao nezavisna država sa stoji vode. “Idealno, slini zahtijeva da se micati kroz usta kao otarasite bakterije koje stvara miris. Ali ako Suwa usta za jedan faktor ili dodatnih, zbog istinu to bila sam Nervozna, ili alkohol, ili kao rezultat činjenica da si spavala kao rocando usta, kao riba jezeru sa kancelarijskog materijala vodu” Van Tulleken. Da eliminise ovog jadnog miris čin vode prvo treba da piju vodu koja čisti sumpornim jedinjenja koja su formirani u usta i pored toga stvoriti nepoželjna usta miris ili loš zadah. Posle možeš da jedeš vlaknasti povrće sa visokom vode materijal, kao što je krastavac, celer ili mrkve. Njen materijal u vodu, za čišćenje usta kao njegova drvo struktura dozvole generisati više pljuvačkom. “Ovo povrće integrirati u pastu za zube, i također zubni opolaskivatelь sve prirodno došle od majke zemlje. I dopadljiv ukus i povoljnoj cijeni,” medicinski stručno kaže. Van Tulleken. Baš kako da razumem šta zubne paste za kupovinu, duboko čišćenje, sigurnost i mir, raspada, uredno, progresija, osvežavajuće, naročito za djecu, delikatno za zube … ima mnogo poena, zdravlje usta, iz različitih faktora oko svijeta, i čisti četkice da sve izgleda uveravanja … ali baš kako prepoznaješ ako oni rade?

D Kris Van Tulleken je tvrdio, da je oralni Udruženja u BRITANIJI, i sa onim što je suprotno tačke gledišta, s brojnim profesionalci kao gledište studija je bila zabrinuta za ovo poslednje misli: “ako imaš dobru priručnik zub četku, pastu za zube ftorom i zub cetka za 2 minuta dva puta na dan, u suštini pokriva cijelo površinu za zube i periodontal ćelije, radiš svaku malu stvar izvodljivo.” “Druge stvari koje puno od nas su u ormaru, to ne znači da mislimo da će prestati da radi međutim, mi ne znam da li su oni, ili, recima, kao da nisu, naravno, posao je moguće da neće dodati divan korist.” Pusti decu na spavanje sa bocom u usta ili ne čistim zube nakon konzumiranja mlijeko, što je isto tako promoviše napredak caries. Dalje procene: 5 poena te ne mogu da te razumijem, tvoja cetkica za zube, ako si pijan, treba da konzumiraju kiselo, kao što sok ili caj od voća, bolje je da pojeo alkohol u čašu vode, nakon isperi iz usta kao vodu u kiselinu.Ali to nije savjetovao zub kistom u hr nakon što je pijte sumpornu kiselinu, jer kiselina ublažava je emajl od zuba i cišcenja može nauditi ovo sloj Uralьska sigurnost i mir, Država Van Tulleken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *